Paste cu pui şi sos cremos

Ingrediente:

  • 250 g piept pui fara piele si os
  • 250 g paste scurte
  • 150 g mazare congelata
  • ½ ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 ½ linguri unt
  • 350 ml lapte
  • 80 g crema de branza
  • 4 linguri parmezan/cascaval
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare si piper

Pentru inceput se pun pastele la fiert urmand instructiunile de pe pachet. Pieptul de pui se taie in bucatele mici si se adauga intr-o tigaie, in care am incins 2 linguri de ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt. Se calesc impreuna circa 6 min sau pana cand se patrunde bine puiul. Dupa circa 4 min se adauga usturoiul tocat marunt. Se amesteca timp de 30 secunde dupa care se adauga mazarea congelata. Este gata cand mazarea se inmoaie. Se adauga sare si piper. Intr-o craticioara se topeste untul si……dupa aceea se adauga faina, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se caleste timp de 1 min pe foc mediu, apoi se adauga treptat laptele (cam 3-4 linguri pe rand) amestecand foarte bine dupa fiecare adaugare pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce ati terminat de adaugat tot laptele se lasa sa  dea un clocot. Dupa asta se adauga crema de branza si parmezanul/cascavalul, in acelasi timp potrivindu-se de sare si piper. Se omogenizeaza bine si dupa ce s-a topit branza se stinge focul. Pastele se scurg bine si se rastoarna intr-un vas incapator. Peste ele se adauga pieptul de pui si sosul alb.Se omogenizeaza bine pentru a inveli toate pastele in sos.

 

http://www.lalaworld.net/2010/03/31/paste-cu-pui-si-sos-cremos/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s