Ruladă cu banane fără coacere

Ingrediente

  • 100 g biscuiţi dietetici cu cacao
  • 100 g biscuiţi dietetici simpli
  • 2 banane potrivite

Crema:

  • 1 litru lapte degresat
  • 2 pliculete budincă de vanilie sau de migdale
  • 2 linguri fructoză sau 2 pastile îndulcitor
  • esenţă de vanilie
  • 50 ml lapte rece degresat

1. Pentru cremă, se amestecă praful de budincă din plicuri cu 12 linguri de lapte, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă fructoza sau îndulcitorul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Restul de lapte se fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul pregătit anterior. Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, amestecând uşor, până se leagă budinca.

2. Prăjitura se montează după cum urmează. Se va folosi o formă de chec, ţinută pe cant, aşa încât să obţinem la final forma triunghiulară a prăjiturii. Se pune pe fiecare muchie a formei câte un strat de biscuiţi simpli. Se întinde cu lingura un strat subţire de budincă, apoi se pune un strat de biscuiţi cu cacao. Se adaugă un nou strat de cremă, apoi bananele întregi, decojite, una în continuarea celeilalte. Urmează un nou strat de cremă, se nivelează şi se formează baza prăjiturii dintr-un nou strat de biscuiţi. Se presează uşor şi se dă la rece, măcar 2 ore.

3. Se scoate din tavă prăjitura, se porţionează şi se serveşte pudrată cu cacao.

 

 

http://ph-online.ro/local/item/57017-rulada-cu-banane-fara-coacere-din-numai-7-ingrediente-reteta-aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s