BISCUITI CU LAMAIE DE POST

INGREDIENTE:

  • 70 ml lapte de soia
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahar sau alt inlocuitor
  • 1 plic zahar vanilat – optional
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiae
  • 1/2 lingurita esenta de lamiae
  • 3 g amoniac pentru prajituri
  • 270 g faina

Pentru decor:

Pentru a pregati biscuitii cu lamaie de post amestecam laptele de soia cu uleiul si adaugam zaharul. Incorporam faina amestecata cu amoniac, coaja rasa de lamaie si esenta. Framantam aluatul in maini pana devine neted si nu se lipeste de maini. Chiar daca este inca moale, conditia este sa nu fie lipicios. Il intindem usor intre 2 folii alimentare si il dam la congelator pentru 40-45 minute.Dupa acest interval il mai intindem putin (sa fie cam de 3 mm grosime) si decupam biscuitii cu ajutorul unor forme. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem biscuitii cu lamaie de post timp de 10-12 minute (sau pana acestia devin putin aurii pe fund) in cuptorul preincalzit la 180°C. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Putem sa ii decoram cu ciocolata neagra topita cu 2 linguri lapte de soia la microunde sau la baine-marie.

 

http://divainbucatarie.ro/2015/11/29/biscuiti-cu-lamaie-de-post/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s