Ingrediente:
- 300 gr faina
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de apa
225 gr zahar
10 g praf de copt
un praf de sare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam zaharul. Alternativ, adaugam galbenusurile, apa si uleiul si mixam in continuare.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam cu telul, usor cu o miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si o dam la cuptor. Puteti folosi o tava de 24-28 cm.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Chiar dupa ce scoateti blatul din cuptor, cu un cutit neascutit, sa dezlipiti marginea blatului de tava de copt.